Afrodyta SPA & Wellness Resort

  logo SpaAfrodyta SPA to miejsce, gdzie pracują ludzie z pasją. Swoje obowiązki traktujemy jak misję: pomagając ludziom, zmieniając ich świat, dbając o ich zdrowie i urodę. Inspirując ich do pozytywnych zmian w życiu!

Filozofia Afrodyta SPA & Wellness Resort to życie zgodne z naturą, z przemianą pór roku i żywiołami. To, co nas otacza to największe bogactwo, z którego czerpiemy, by zadowolić naszych Gości.

Niemal wszystkie produkty wytwarzamy sami, zachowujemy tradycyjne receptury, a jednocześnie podążamy z nurtem Slow Food. Pozyskujemy od okolicznych rolników najlepsze produkty do wyrobów sera, wędlin, przetworów. Mleko dostarcza nam Pan Kozakiewicz ze wsi Połęcko.

Pieczony codziennie chleb i wyrabiane masło przywodzą smaki dzieciństwa. Wszystko według najlepszych receptur naszych babć: makaron z najlepszych wiejskich jaj, który co niedzielę robi dla naszych gości Marysia, pieczone przeróżne ciasta. Kremowe lody od Pani Jadwigi Czerwczak są doskonałym uzupełnieniem naszych deserów. Gospodarstwo wielokrotnie nagradzanej Pani Jadwigi to hodowla krów, kur i owoców. Pani Czerwczak jest producentem mleka i coraz bardziej popularnych lodów wytwarzanych metodą tradycyjną.

 

1

 

3

 

Soczyste soki owocowe i przetwory zapełniają w tysiącach słoików naszą spiżarnię. Każdy sezon obfituje w nowe przetwory, co roku to ponad 5 tys. słoików – dżemów, konfitur, przecierów, syropów, marynat.

 

2

 

W wędzarni Afrodyty pachnie świeżą rybą ze stawów właścicieli, a szef osobiście dogląda każdą sztukę. Gospodarstwo rybackie w Zielenicy dostarcza nam pstrąga i jesiotra, których proces hodowlany to tajemnica wody źródlanej i unikalne warunki wodno-środowiskowe. Korzystamy z darów natury i sami zbieramy grzyby z okolicznych lasów, pędy sosny oraz kwiaty czarnego bzu, akacji i mniszka lekarskiego do syropów.

Dzikie maliny, wyrastające w naturalnym i ekologicznym otoczeniu, to doskonały składnik potraw Afrodyty, wykorzystywany na różne sposoby.

Specjalnie dla nas rolnicy hodują króliki, które stanowią ważny element Slow Foodowego Menu. Wieprzowina złotnicka od Jacka Nowickiego, to wyselekcjonowane mięso na przeróżne potrawy. Jagnięcina z naszej hodowli jest najwyższej jakości, nasi Goście od lat mogą ją degustować.

 

4

 

Tradycyjna kuchnia wychodzi naprzeciw nowościom. Staramy się, by smaki Afrodyty były niezapomniane…

To u nas w kwietniu 2016 roku zainicjowana została kolacja degustacyjna pod hasłem „W zgodzie z naturą”. Serwowana tam dziczyzna spotkała się z uniesieniem kulinarnym naszych wspaniałych gości. Druga kolacja degustacyjna pod hasłem „W zgodzie z naturą – usiądź z nami przy stole”, to kwintesencja smaków lasu i jeziora: raki, ryby, grzyby.

 

5

 

Nasze SPA jest jednym z pierwszych autoryzowanych miejsc firmy Thalgo. Ta wiodąca francuska marka jest w czołówce światowej produkcji kosmetyków naturalnych. Zabiegi oparte na ekskluzywnych produktach Thalgo cieszą się ogromnym powodzeniem od samego początku. Zabiegi ciała i twarzy to relaks i odnowa nie tylko fizyczne, ale przede wszystkim ukojenie duszy. Dużą popularnością cieszą się masaże orientalne – wykonywane przez masażystów z Bali, Tajlandii, Filipin i Indii oraz autorskie, rosyjskie terapie miodowe. Oryginalna terapia filipińska to moc imbiru i liści bananowca. W każdy weekend nasi terapeuci i kosmetolodzy pracują od rana do wieczora, ponad 20 osób jest do dyspozycji naszych gości. Gabinety zostały specjalnie zaprojektowane, aby spokój ciała koił też duszę – kolory natury, ziemi i otaczającej przyrody. Baza hotelowa to oaza spokoju, przy jeziorze i lasach.

 

Więcej informacji na www.afrodyta-spa.pl

 

Zapraszamy do naszej galerii :